1 Mart 2007

Platformumuz Vizyon ve Misyonunu Açıkladı

Değerli kamuoyuna ve hemşerilerimize duyurulur. BÜYÜK MENDERES PLATFORMU kurulmuştur.

Platformun amacı: Platformumuz, öncelikle Büyük Menderes Nehri Havzasının doğal kaynaklarının entegre ve bilimsel yöntemlerle yönetimini sağlamak ve gelecek nesillerin de Havzanın doğal kaynaklarından yararlanabilmesini temin amacıyla kamuoyu oluşturmak ve gerekli politikaların uygulanmasını sağlamak amaçlarını taşımaktadır.

Platformun vizyonu: Sahip olduğu ekonomik, doğal ve kültürel varlıkları, bilimin ışığında yöneterek sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde kullanan, koruyan ve gelecek nesillere aktaran, yaşam kalitesi yüksek bir havza yaratılmasıdır.

Bu amaç ve kararlılıkla, öncelikle konu ile ilgili bilgi ve görüş alışverişinin vazgeçilmez önkoşul olduğuna karar veren Platformumuz, http://buyukmenderes.blogspot.com/ adresinde tüm tarafları bilgi ve görüşlerini paylaşmaya ve Platforma destek vermeye davet etmektedir.

Merkezi Ankara'da ve Şubesi Aydın, Denizli ve Uşak'ta olmak üzere kurulan Platformumuz, su ve toprak gibi yerel doğal kaynaklarımızın, sadece kısa vadeli günlük çıkarlarımız değil, uzun vadeli çıkarlarımız göz önünde bulundurularak kullanım planının yapılmasını öncelikli şart olarak görmektedir.

Yerel sorunlara tüm ilgililerin katılımıyla ve modern bir bakış açısıyla yaklaşmayı esas edinen Platformumuz, çalışmalarında mümkün olduğu ölçüde uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliğini yararlı bir araç olarak görmektedir.

Kurumsal yapısı ve çerçevesi ilerleyen süreç içerisinde değerlendirilmek üzere, Platformumuzun kurucu üyeleri aşağıda sunulmuştur.

Tüm kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

BÜYÜK MENDERES PLATFORMU KURUCU ÜYELERİ

Hasan Köşklü
Hasan Kamil Palaz
Hilmi Bolatoğlu
Kadir Ercan
İbrahim Ayvazoğlu
Mustafa Çınar
Mehmet Ekizoğlu
Osman Elgün
Serkan Orcan
Selim Soydemir

Web: http://buyukmenderes.blogspot.com/
E-posta: buyukmenderes@gmail.com

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Degerli abilerim,sevgili arkadaslar bu guzel siteyi olusturan herkese tebrik ve tesekkurler ediyorum.Ben yillardir sizler gibi memleketini seven ve degerini bilen birilerin varligindan hep emin oldum.Hepinizi tebrik ediyor calismalarinizda basarilar diliyorum.Selamlar ve sevgiler, Nihat Atay Bruksel 18 temmuz 2007