6 Mart 2007

DSİ 21.Bölge Müdürlüğünden yanıt geldi

DSİ 21.Bölge Müdürlüğünden alınan, imzasız e-postayı yorumsuz kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz.
----------------------------------------------------------------

Sayın AYDIN VE BÜYÜK MENDERES PLATFORMU İlgilileri,

Öncelikle belirtmek isteriz ki Grontmij Firması'nın, projeyi sözleşme gereği Nehir Havzası Çalışma Grubu ile DSİ dışında kimseye dağıtması söz konusu değildir. Ayrıca Firma, DSİ Genel Müdürlüğü'nün bilgisi dışında kimseye bilgi vermeyecek kadar da deneyimli personele sahiptir.

Projede, sizin ifadenizle "NEHİRDE YAPILAN KANALLAMANIN EKOLOJİYİ TAMAMEN ETKİLEMİŞ OLDUĞU", Aynı şekilde "Büyük Menderes Nehri'nin asla iyi ekolojik duruma gelmeyeceği" ifadeleri kesinlikle yer almamaktadır.

Dolayısıyla yazdıklarınız hayal ürünü ve gerçek dışıdır.

Teşkilatımız; yerüstü ve yeraltısularını geliştirerek projeler üretmekte, böylece ülkemize ve halkımıza hizmet arzetmektedir. Menderes Nehri'nin kirlenmesi, ülkemizin katrilyonlarını harcayarak geliştirdiğimiz bütün barajları ve sulamaları olumsuz yönde etkilemekte ve ayrıca önemli doğal kaynaklarımız olan yeraltısuları ile verimli tarım arazilerinin kirlenmesine neden olmaktadır.

Mademki Büyük Menderes'le ilgileniyorsunuz Kurumumuzun çalışmalarının sizi mutlu etmesi gerekir. Rahatsızlığınızın nedenini anlamak mümkün değil.

Yaptığımız çalışmaları, kaynağından öğrenerek izlerseniz son derece büyük özverilerle ülkemiz için ne büyük hizmetler ürettiğimizi anlamakta güçlük çekmezsiniz. Ayrıca, Büyük Menderes Nehri Kirliliği ile ilgili çalışmalarınız varsa bu platformlarda Aydın Kamuoyuna açıklarsınız. Bizler bu işi sadece insanlara, çevreye, doğaya ve bu konularda söz sahibi olan kurumlara yardımcı olmak amacıyla fahri olarak bedelsiz çalışıp üretiyoruz. Bize, bu konularda halkı ve kamuyu bilgilendirmek amacıyla valiler tarafından görev verildiği için yapıyoruz. Eğer çalışmalarınız varsa gelin siz bilgilendirin. Varsa diğer kurumlar bilgilendirsin.

1 yorum:

Gül Tüzün dedi ki...

Bu isimsiz e-postanın DSİ'nin 'gerçek' yetkilileri tarafından yazılmamış olmasını umuyorum, çünkü "fahri olarak bedelsiz çalışıp üretiyoruz" ifadesi, su yönetiminin birincil derecede sorumlularından, ulusal platformun bileşenlerinden olan bir kurumun, DSİ'nin yetkililerine ait olamaz, diye düşünüyorum.

Su Çerçeve Direktifi'nin amacı, tüm ilgili tarafların ve kamuoyunun katılımının sağlanmasıdır. SÇD
madde 14'te "havza yönetim planlarının hazırlanması sırasında elde edilen tüm verilerin ve dokümanların, plan taslaklarının kamuoyunun bilgisine sunulması ve en az altı ay süre ile yoruma açık kalmasının sağlanması"ndan bahsedilir. Bu nedenle e-postada belirtilen "sözleşme gereği proje hakkında açıklama yapılamaz" ifadesini anlayamadım.

Yazıyı çok geç gördüm, umuyorum iki yıllık süreçte Büyük Menderes için olumlu gelişmeler olmuştur.

Platformunuz çalışmalarında başarılar diliyorum, saygılarımla.