12 Mayıs 2012

YENİPAZAR VE ATÇA TOPLANTILARI

Büyük Menderes Platformu, Büyük Menderes Havzasında Su ve Taşkın Yönetimi konusunda, yerel yöneticiler, üreticiler ve diğer ilgili taraflarla bir araya gelinmiş; özellikle son iki yıldır devam eden havzada taşkın olayı ve nedenleri tartışılmıştır.


Yenipazar ve Atça Belediye Başkanlıkları ile ortaklaşa düzenlenen etkinliklerde Büyük Menderes Platformu Üyesi Mehmet Ekizoğlu tarafından sunumlar yapılmıştır.


Sunumlarda, özellikle, Büyük Menderes Nehrinin ıslahı ve taşkın yönetimi önlemlerinin Havzadaki tarımsal üretim faaliyetleri üzerindeki etkileri katılımcılarla tartışılmıştır. Katılımcılar tarafından, taşkının Havzada meydana getirdiği olumsuz etkileri, Havzada Büyük Menderes Nehrinin iki yanında inşa edilmiş olan seddelerin taşkın önlemedeki yeterliliği, ortaya çıkardığı sorunlar ve muhtemel alternatif önlemler gündeme getirilmiştir.



Tartışmaların sonucunda, alternatif bir taşkın yönetimi sistemi olan ve  2008 yılında Hollanda Hükümetince resmen kabul edilmiş bulunan "Room for River" (Nehre Yer Aç) yaklaşımı Platform tarafından gündeme getirilmiş ve katılımcılar tarafından büyük ilgiyle karşılanmıştır.




Büyük Menderes Platformu olarak, sözkonusu etkinliklerde göstermiş oldukları misafirperverlikleri ve destekleri nedeniyle Yenipazar ve Atça Belediye Başkanlıklarına teşekkür bir borç biliriz.

Hiç yorum yok: