4 Eylül 2014

AYDIN TOPLANTISI

Büyük Menderes Platformu, Aydın Ticaret Borsası ve Aydın Sanayi Odası ile Aydın'da Toplandı.

Aydın Ticaret Borsası ev sahipliğinde, Büyük Menderes Platformu Üyeleri, Aydın Sanayi Odası ve Aydınlı İşadamlarının da katılımıyla yapılan toplantıda, Aydın için yeni açılımlar hakkında fikir alışverişi yapıldı.

Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, Aydın’ın sorunları üzerinde durularak, bir an önce rehavetten kurtulmak gerektiğine dikkat çekerek, “Aydın’ın tarımsal potansiyeli bölgeye yön verebilecek nitelikte. Aydınlı bürokratların katılımıyla Aydın’da sorun yaşadığımız konular üzerinde fikir alışverişinde bulunarak, çözüm üretmek üzere de gerekli mercilere başvuracağız. Ayrıca görüşülen konuların da takipçisi olacağız” dedi.

Toplantıda Büyük Menderes Platformu üyelerinden, Ekonomi Bakanlığı Daire Başkanı Mehmet Ekizoğlu, "Devlet Teşvikleri: Aydın için Yeni Fikirler Çıkabilir mi?", Rekabet Başuzmanı Hilmi Bolatoğlu, "Rekabet Uygulamaları ve Aydın'a Yansımaları", Hava Trafik Kontrolörü İbrahim Ayvazoğlu ise, "Aydın Çıldır Havaalanı ve Aydın İçin Geleceği" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

AYDIN, YATIRIMCI ÇEKME KONUSUNDA DEZAVANTAJLI

Toplantıda, görüşülen konular ve yapılması gerekenler konusunda karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. Aydın Ticaret Borsası Başkanı Bosnalı, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahri Erdel, Meclis ve Yönetim Kurulu Üyelerinin soru ve yorumlarıyla geçen değerlendirmeler sonunda, şu konular öne çıktı:

“- Aydın ekonomisinin geleceği yönünden kritik önem taşıyan hususların başında, yatırım teşviklerinde Aydın'ın ikinci bölge olması nedeniyle daha az avantajlı konumda olması ve yatırımcı çekme konusunda çevre illerden geri kalması konusunda yapılabilecekler, 

- Aydın sanayi ve ticaret hayatının en önemli ihtiyaçlarından birisi olan fuar alanının devlet teşvikleri kapsamında yapılması ve Aydın ekonomisine kazandırılması.”

ÇILDIR HAVAALANI GÜNDEME GELDİ

Toplantıda Çıldır Havaalanı konusu da çeşitli yönleriyle ele alındı. Halen Türk Hava Yolları tarafından işletilen ve uçuş eğitimlerinde kullanılan Çıldır Havaalanı’nın, hava yolu taşımacılığına açılması ve Aydın'a direk seferlere imkan vermesi konusunda çalışma ve girişimlere devam edilmesi üzerinde anlaşıldı.

Aydın ticaret ve sanayi dünyasının yöneticileri ve iş adamları ile Ankara'daki Aydınlı Bürokratların oluşturduğu Büyük Menderes Platformu’nu bir araya getiren toplantıların daha geniş katılımlı etkinlikler ile devam edeceği bildirildi.