19 Mart 2008

AYDIN DSİ TOPLANTISI

Bilindiği gibi, Büyük Menderes Platformu 2006 Aralık ayında kurulmuş bir sivil toplum platformu olarak, Büyük Menderes Havzasının doğal kaynaklarının yönetiminde entegre, akılcı ve katılımcı bir anlayışın yerleştirilmesi ve bu kaynakların gelecek nesillerce de kullanılabilmesini teminen sürdürülebilirlik anlayışı içerisinde yönetilmesi amaçlarını taşımaktadır.

2007 Yılı Aralık ayında başlatılmış olan “Türkiye’de Su Sektörü İçin Kapasite Geliştirilmesi” AB Eşleştirme Projesi kapsamında Büyük Menderes Nehri Havzası pilot bölge olarak belirlenmiş bulunmaktadır.

Projenin birinci önemli amacı, AB Su Çerçeve Direktifine uygun bir taslak Nehir Havzası Yönetim Planı elde edilmesidir. İkinci önemli sonuç ise Tehlikeli Maddeler Direktifine uygun bir Kirlilik Azaltma Programıdır.

Platformumuz, projenin genelinde ve pilot bölge çalışmalarında ilgili sivil toplum kuruluşu olarak katılım göstermeyi amaçlamaktadır.

Bu çerçevede, 17 Mart 2008 tarihinde Aydın’da DSİ 21.Bölge Müdürlüğü nezdinde gerçekleştirilen toplantıya Platformumuzu temsilen bir heyet katılarak Platformumuzu tanıtıcı bir sunuş gerçekleştirmiş bulunmaktadır.

Yapılan sunuşta, Platformumuzun kuruluşu, üye profili ve amaçları açıklanarak, AB Su Çerçeve Direktifi kapsamında bir su yönetiminde ilgili tarafların sürece katılımına verilen önemin ve bu gereğin altı çizilmiş ve Platformumuzun bu yönde gerekli bilgi ve deneyime sahip olduğu belirtilmiştir.

Öte yandan, Havzamızda yürütülmekte olan tarımsal arazilerin toplulaştırılması çalışmaları kapsamında, su yönetimi ile ilgili olarak yapılabilecek olan değişiklik önerileri, DSİ 21.Bölge Müdürlüğü yetkililerine sözlü olarak iletilmiştir.

Sözkonusu toplantıya Platformumuzu temsilen Sayın Ali Altınkaya, Sayın Hilmi Bolatoğlu, Sayın Osman Bolatoğlu, Sayın Mehmet Ekizoğlu, Sayın Hasan Köşklü, Sayın Suat Menderes ve Sayın Turan Türkmen katılmışlardır.

Toplantıya davetleri ve katılımımız nedeniyle öncelikle DSİ 21.Bölge Müdürü Sayın Halil İbrahim İndap'a, Yerleşik Eşleştirme Danışmanı Sayın Henk Sterk’e ve tüm proje ekibine teşekkürlerimizi sunarız.

AYDIN VE BÜYÜK MENDERES PLATFORMU